Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Παράσταση Μωβ Κορδέλα κάθε Σάββατο και Κυριακή

Στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, στην οδό Αγίων Ασωμάτων 6,  ανεβαίνει για πρώτη φορά, από τον Ιανουάριο του 2016 η θεατρική παράσταση «Μωβ Κορδέλα» του Χρήστου Ναούμ ,σε σκηνοθεσία Θοδωρή Κωνσταντόπουλου. 


Το έργο (Μαύρη Κωμωδία) είναι σύγχρονο και αφορά «τρόπους εξεύρεσης χρημάτων».  Η εποχή μας θέτει σχεδόν όλα τα υπαρξιακά θέματα σε αμφισβήτηση. Τα  περισσότερα, όμως,  εκφυλλίζονται από την μιζέρια της καθημερινότητας και κατ’ αυτόν τον τρόπο μετατρέπονται σε αδιάφορα κι ανούσια. Στη «Μωβ Κορδέλα», ο Θάνατος, λες κι είναι δώρο για επίσκεψη ρουτίνας, περιτυλίγεται με διαφανές σελοφάν. Πάνω στο Θάνατο, ποντάρει μια οικογένεια που πασχίζει να τα βγάλει πέρα, την εποχή της Κρίσης. Εκτός από την Γαλήνη, όνομα και πράμα μιας νοσοκόμας, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αποφασίζουν να φιλοξενήσουν ηλικιωμένους με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευσή τους. Αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως, η ζωή έχει άλλα σχέδια. Τα σχέδια μένουν στο μυαλό, όσων τα επεξεργάζονται, ενώ ένα σοβαρό μυστικό έρχεται να κλονίσει τις σχέσεις τους. Η φτώχεια κι η μιζέρια οδηγούν τους ήρωες σε ακραίες αλλά ξεκαρδιστικές λύσεις. Άλλωστε, το γέλιο με το κλάμα συχνά εναλλάσσονται στην ζωή. Το ίδιο, λοιπόν, συμβαίνει και στην Τέχνη. Το ιδανικό τους πάντρεμα είν’ αυτό, που στο τέλος περιγράφει και φωτίζει τα γεγονότα, τα αλαφραίνει και στέλνει μηνύματα πεντακάθαρα και ξάστερα, προς κάθε κατεύθυνση.

                                     Συντελεστές του έργου

Πρωταγωνιστούν με τη σειρά που εμφανίζονται : Κλαίρη Λαού, Τιτίκα Μαρίνου, Νάντια Μεχανί, Χρήστος Μαραθιάς, Μαίρη Γιαννιώτη και ο Λάμπρος Παπαδόπουλος

Κείμενο : Χρήστος Ναούμ
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Σόρκος
Σκηνικά Κουστούμια: Δανάη Σταματίου
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Τσατσάνης
Μακιγιάζ: Χρύσα Μιχαηλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Μιχαηλίδου

Έναρξη νέας περιόδου: Σάββατο 2 Απριλίου
Κάθε Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 9.30μμ
Παραστάσεις μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων.
στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων,  
Οδός Αγίων Ασωμάτων 6,Θησείο                                                                   
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 211- 8009838 και 6939238611


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου