Μεσαιωνική- Βυζαντινή και Αναγεννησιακή Οπλομαχία

Έλα και εσύ να γνωρίσεις τα oφέλη της Οπλομαχίας / Ξιφασκίας!
Στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο, με εκπαιδευτή τον Γεώργιο Ε. Γεωργά, πιστοποιημένο προπονητή Ξιφασκίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Πολιτισμού και από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, εκπαιδευτή Παμμάχου και Οπλομαχίας.

Διδάσκονται:

1. Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή σπαθασκία της Γερμανικής σχολής, στην οποία εξασκείται η χρήση του μακριού σπαθιού (long sword), καθώς και η χρήση αγχέμαχων και νηκτικών όπλων του μεσαίωνα, εστιάζοντας στη μελέτη των χειρογράφων του Joachim Meyer και των μαθητών του ιδρυτή της Γερμανικής σχολής οπλομαχίας Johannes Liechtenauer. Ο στόχος της σχολής είναι η αναπαραγωγή των πολεμικών επιδεξιοτήτων της Γερμανικής πολεμικής τέχνης (Kunst des Fechten or kunstfechten).

2. Ιταλική σχολή ξιφασκίας με ασχολία στην εξάσκηση χρήσης του rapier, ακολουθώντας τα χειρόγραφα τα μεγάλων Ιταλών δασκάλων της ξιφασκίας Ridolfo Capo Ferro, του Camillo Agripa και άλλων.

3. Βυζαντινή οπλομαχία. Οι τεχνικές Βυζαντινής οπλομαχίας και μονομαχίας μελετούνται, δοκιμάζονται και διδάσκονται, εδώ στην Ελλάδα στη χώρα που ανακαλύφθηκαν και με αυτό το τρόπο η πολεμική τέχνη των Βυζαντινών ανασταίνεται από τη λήθη των αιώνων.

Πρωϊνή ζώνη τμημάτων κ
άθε Δευτέρα 12:00-13:00 και Τετάρτη 11:00-12:00 
Πληροφορίες-εγγραφές: 211-8009838 και 6945876172
@χώρος τέχνης ασωμάτων
Αγίων Ασωμάτων 6 Θησείο, Αθήνα ( πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού ΗΣΑΠ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου