Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012


Λευκά τριαντάφυλλα σπαρμένα σ' ένα μονοπάτι,
κρυσταλλένια βουνά, ένα σύννεφο που γίνεται ποτάμι ορμητικό, αγάπες που δεν χάνονται, παραμύθια, τραγούδια της ψυχής και μουσικές ξεχωριστές, από τις 21 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 9 το βράδυ στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων.

«ΜΑΥΡΟ ΜΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙ»


Αφροαμερικάνικα gospel & spirituals, δημοτικά τραγούδια, ελληνικά παραμύθια και ινδιάνικες ιστορίες συνθέτουν ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι από τα βουνά της Ηπείρου στον αμερικανικό Νότο.

Η βαθιά, δυναμική φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη και η συναρπαστική αφήγηση της παραμυθούς Εύης Γεροκώστα συνοδεία μιας εξαιρετικής ομάδας μουσικών, συνθέτουν ένα πολύχρωμο ταξίδι με σκοπούς βαθύτατα ανθρώπινους, ζωντανούς ρυθμούς και μελωδίες που αντηχούν στα ελληνικά βουνά και στον ζεστό Μισσισίπι.

O Παναγιώτης Τερζάκης τραγουδά και η Εύη Γεροκώστα μας λέει παραμύθια.
Μαζί τους:
Δημήτρης Κατσούλης, βιολί
Γιάννης Μυγδάνης, πιάνο και όργανο
Νάνσυ Αγγελάκη, κρουστά

Ζωγραφικό σκηνικό: Καλλιόπη Κοπανίτσα
Κοστούμια: Κοσμάς Πανωρίδης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καραγιάννη

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Αγ. Ασωμάτων 6 Θησείο
εισ. 12Ε,10Ε(φοιτ.-συν/χοι-άνεργοι)

Τετάρτες: 21 & 28 Νοεμβρίου, 5, 12 & 19 Δεκεμβρίου στις 21:00
Special Christmas Project: Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012 στις 21:00

Τί κοινό άραγε μπορεί να έχει ένα Ηπειρώτικο τραγούδι με τα θρησκευτικά τραγούδια των Αφροαμερικανών; Ποιό το βίωμα της ξενιτιάς και ποιά η σχέση των Ελλήνων και των Αφρoαμερικανών με το Θεό; Κραυγές αγωνίας, τραγούδια που εκφράζουν τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ανησυχία αλλά και την ανάγκη είτε για αναζήτηση είτε για προσευχή είτε για μία πατρίδα που χάθηκε δεν μπορεί παρά να είναι πανανθρώπινα. Αυτή τη λύπη και τη χαρά, την απόγνωση και την αισιοδοξία, το θρήνο αλλά και τη γιορτή, το νόστο και την αγάπη για ανθρώπους και τη γη φιλοδοξεί να μεταδώσει η παράσταση “Μαύρο μου Χελιδόνι”.
Γκόσπελ ρυθμοί, κραυγές αγωνίας, ηπειρώτικα μοιρολόγια, δημοτικά ποιήματα, τραγούδια αγάπης και χαράς, νανουρίσματα- εκφράζουν τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ευτυχία αλλά και τη βαθιά εσωτερική ανάγκη για την κατάκτηση της ελευθερίας και ενός προσωπικού παραδείσου.
Η βαθιά, δυναμική φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη και η συναρπαστική αφήγηση της παραμυθούς Εύης Γεροκώστα συνοδεία μιας ομάδας εξαιρετικών μουσικών γίνονται οδηγός σε ένα ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή μέσα από σκοπούς βαθύτατα ανθρώπινους και μελωδίες που αντηχούν είτε στα βουνά της Ηπείρου, είτε στο Αιγαίο είτε στον ζεστό και γεμάτο υγρασία Μισσισίπι.

«Στην πραγµατικότητα, όλα τα παραµύθια είναι για όλους. ∆εν υπάρχουν “χρήσιµα” ή “κατάλληλα” παραµύθια, απλώς κάποια είναι ιδανικότερα για συγκεκριµένες περιόδους της ζωής. Γιατί τα παραµύθια δεν µιλούν παρά για την ίδια τη ζωή. Ο φόβος, η λύπη, η απώλεια, η χαρά,ο έρωτας, υπάρχουν στη ζωή όλων µας. Το µόνο που έχουµε να κάνουµε, είναι να βρούµε το δικό µας αγαπηµένο παραµύθι». Εύη Γεροκώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου