Πόσα Πρόσωπα Έχω; με τη Βάσια Βασιλείου

Πόσα Πρόσωπα Έχω;

Με τη Βάσια Βασιλείου
Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι.

Αν αφεθούμε μπορεί να ξεκλειδώσουμε αθέατες πλευρές μας, αθέατους εαυτούς. Μπορεί και όχι .

Το τρίπτυχο Σώμα, Μυαλό και Ψυχή γεννά εαυτούς και εφευρίσκει άλλους τόσους. Ρυθμός και κίνηση ταυτίζονται με το τρίπτυχο. Αφετηρία η εσωτερική προσπάθεια αυτογνωσίας του νέου καλλιτέχνη με πιο βιωματικά σωματικές προσεγγίσεις , κατανόηση των εκφραστικών μέσων, κατάκτηση της συγκέντρωσης, δραματική πράξη.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Απευθύνεται σε όλους όσους γοητεύονται από τη μαγεία του θεάτρου (ή τη μη μαγεία), ή σε εκείνους τους περίεργους με έφεση στην αυτοπαρατήρηση, ή σε εκείνους που τους προκύπτει η ανάγκη να εκφραστούν με κάποιο απελευθερωτικό τρόπο, ή σ αυτούς που θέλουν απλά...να παίξουν ένα αποκαλυπτικό παιχνίδι !Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές δραματικών σχολών και χορευτές.
Βάσια Βασιλέιου

Με αφετηρία το χορό, η Βάσια Βασιλείου αγκυροβόλησε τελικά στο θέατρο. Τα τελευταία 4 χρόνια επεμβαίνει στην τέχνη της ως δημιουργός και σκηνοθέτης. Μια επιλογή που τη δικαίωσε. Η δεύτερη απόπειρα σκηνοθεσία της, το“Dragging” της χάρισε 4 υποψηφιότητες για τα Gay Annual Awards, ανάμεσά τους και αυτή της σκηνοθεσία, ενώ η μιμική performance «Εγώ και Αυτός» το Β’ Βραβείο Καλύτερης παράστασης στο Festival Nova Pars Nights. To 2013-2015 διδάσκει θέατρο σε Ατομα με Αναπηρία. To 2015 ανέβασε την performance με Άτομα με Αναπηρίες, το «Είμαι Διαφορετικός», για την οποία βραβεύτηκε από τον Δήμο Αθηναίων. Ακολούθησετο «Λίκνισμα» του Μπέκετ και η σκηνική σύνθεση της «Αυτόχειρας», για την οποία βραβεύτηκε από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στον πολιτισμό. Πέρυσι, η ίδια ανέβασε τη «Φαρμακεύτρια» του Θεόκριτου σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Μίμου επί σκηνής. Φέτος γράφει, σκηνοθετεί και παίζει στη μιμική performance "Ο Παλιάτσος και η Κούκλα", για την οποία βραβεύτηκε πάλι από την Unesco Πειραιώς και Νήσων, ενώ πρωταγωνιστεί στο μονόλογο του Ντάριο Φο, «Γύρισα Σπίτι». Σπουδάζει Νοηματική Γλώσσα στο Ιδρυμα Κωφών Ελλάδος και Φλαμένγκο στη σχολή Arroyo Nuevo στο πλαίσιο μιας συνεχούς αναζήτησης της σωματικής έκφρασης.

Εναρξη Σεμιναρίου:7 Φεβρουαρίου Λήξη: 28 Μαρτίου
Κάθε Τρίτη στις 17:00- 19:00
Συμμετοχή : 10 ευρώ
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
@χώρος τέχνης ασωμάτων

Αγ.Ασωμάτων 6,Θησείο

Πληροφορίες: 211-8009838
Δηλώσεις συμμετοχής: vvassilioufaces@mail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου